dijous, 18 de novembre del 2010

Dubte prenatal

.


Ahir em vaig trobar pel carrer amb una amiga. Ella està embarassada.


Ja té 3 fills, però, si atenem a aquest nou bombo, és clar que encara no li sembla que la seua nissaga estiga suficientment assegurada i perpetuada per la posteritat.




Em va explicar que venia del seu centre de salut, dels cursos de preparació per al part.


A mi em va sobtar. Ja té tres fills més i sembla que aquestes coses les hauria de tenir superades, però ella va dir que no, que sempre li explicaven coses noves i interessants per ella i els seu nou nadó.



Vull reproduir aquí la pregunta que li vaig fer.



Anar a aquestes classes de preparació per parir quan ja es tenen tres fills... no és el mateix que anar a l'autoescola cada volta que un es compra un cotxe nou?









.

12 comentaris:

  1. Home, depèn de quan va tenir l'últim fill. Jo vaig estar 12 anys sense conduir i vaig necessitar les classes: les de conduir, no les de post-part!.

    ResponElimina
  2. He xafat els auriculars amb les rodes de la cadira de l'oficina i ara no puc sentir l'àudio. Jo, si ja tingués tres fills, crec que no necessitaria les classes de preparació pel part. Però l'objectiu d'aquestes reunions, més enllà del pedagògic, és compartir experiències, sortir de casa, relacionar-te amb altres futures mares, fer safareig, portar galetes i coca, desafogar-se xerrant, de vegades plorar, de vegades riure...en definitiva, son classes per passar una bona estona i coneixer gent nova. Jo hi tornaria anar mil vegades, vaig coneixer gent molt maca i dos anys després, encara ens seguim veient setmanalment i fent coses juntes amb els nens.

    ResponElimina
  3. que flowerpower m'ha quedat, no?

    ResponElimina
  4. D'això a casa se'n diu poca feina.

    O potser el pare és diferent al dels altres tres i per ell és la primera vegada. Com que també t'hi fan anar...

    ResponElimina
  5. Com que no tinc experiència ni el el tema de parir ni en el de conduir, poca cosa puc dir. El que m'espanta del cas és que diu que cada vegada li diuen alguna cosa nova: què vol dir, que en aquests cursos no es diu tot? Que cal anar-hi 4 cops per a tenir la informació completa?

    ResponElimina
  6. Això té una explicació molt senzilla. Els altres cursets potser foren LOGSE, però el d'ara és LOE.

    ResponElimina
  7. Això són ganes de fer-se la interessant i d'anar a les classes a fardar paquet (o fills) davant les mares jovencelles i inexpertes que estan esperant el seu primer fill.

    D'aquesta manera totes se li acosten i li fan preguntes i així, ella, se sent la protagonista almenys una horeta a la setmana... la resta de setmana és una actriu secundària davant els actors principals en forma de tres criatures que li deuen absorbir tot el protagonisme, força, energies i paciència d'aquest món.

    ResponElimina
  8. Qualsevol dia d'aquests, els progres faran obligatori aquests cursets, tot sigui pasta per la seva nàpia.

    ResponElimina
  9. Comparteixo el que diu Mr. Missis, perquè crec que amb 3 fills el forat de sortida (i d'entrada, sí) ja es té prou entrenat.

    ResponElimina
  10. Físicament el conyot ja té la mida suficient com perque la tuneladora de l'AVE entri sense rascar la carrosseria, així que no, el curs no cal, perquè el nen sortirà per un ascensor de vidre com les noves estacions de la línia 9. Ara, si es tracta d'anar-hi per a pillar un gram de coca (com apunta la srta. Noa) doncs això ho explica tot.

    ResponElimina
  11. Però quina necessitat te aquesta dona de repetir una quarta vegada?

    ResponElimina
  12. Home, sempre cal estar al cas de les novetats que el mercat ofereix

    ResponElimina