dimecres, 27 de gener del 2010

Mitjans de comunicació fills de puta


Porte 15 minuts veient la tele i ja trec escuma per la boca m'he posat de mal humor.

Qui collons decideix què és notícia i que no?

Cada dia veiem a la tele o escoltem a la ràdio butlletins informatius (cony, això m'ha quedat una mica carca, no?) en els quals, sense solució de continuïtat, es repeteixen una i altra vegada les mateixes notícies. La repercussió d'algunes d'elles és justificada. D'altres, però, són una gran merda punxada en un pal prescindibles.



Aquest estiu, la Grip A va ocupar hores i hores de tele. Cada dia es donava l'informe de morts i s'explicava la situació personal i mèdica prèvia de cada un d'ells. Ara ja ningú no parla d'aquesta epidèmia que va estar cridada a ser una nova plaga bíblica. Ara sembla que els cabrons s'ho van inventar tot per vendre'ns les vacunes, però això és un altre tema i en parlarem un altre dia.

En altres ocasions, el procés és l'invers. El que en principi era una petita notícia, va creixent i creixent fins a ocupar programes monogràfics.

Això ha ocorregut amb l'anomenat, de forma reiterada i nauseabunda, "Asesinato de la Joven Marta del Castillo". Tot va començar amb el que semblava un cas més de violència de gènere, però amb el temps, les televisions li van anar donant més i més minuts. Encara hui, mesos després, molts canals dediquen cada dia seccions fixes a parlar sobre l'assumpte. Alguns tenen fins i tot
fills de puta especialistes en el tema.

Cada dia mor algú de forma traumàtica. Si anem a qualsevol jutjat, si aconseguim que esn treguen les manilles
podem trobar casos iguals o pitjors. Dones, joves o nenes mortes. La majoria d'aquests, però, no tenen cap repercussió als mitjans de comunicació. Quina és la diferència?.




Unes morts no n'ocupen més que uns segons de telenotícies o un parell de línies en un diari. En aquest cas, però, coneixem tots els quillos presumptes responsables, els pares de la xica i fins i tot el seu avi. Un dia van tenir els sants collons de tenir-lo a un abocador fent roda de premsa, mentre mostrava el que ell deia que era un plànol i no era més que un gargot a un full tacat d'oli. Ens han ensenyat als seus amics, el seu col·legi, l'habitació en la qual dormia... El pare que, per cert, es sembla al Putin parla sovint sobre la modificació del sistema penal i penitenciari, i els periodistes l'escolten com si fos la màxima eminència mundial en Dret Penal. Fins i tot a estat rebut pel president del govern espanyol amb la presència de les càmeres. Hi ha per estar-ne fins als collons fart. I no estic parlant de programes de "telebasura"; les dades que cite són de noticiaris o de presumptes programes informatius fills de puta de referència.

Ara es compleix un any des que la jove va desaparèixer i el circ la polèmica ha reviscolat amb força.


Podríem pensar que el motiu de l'especial repercussió és el fet morbós que el cadàver de la jove no ha estat trobat. Si atenem al criteri de merda que sovint regeix la manera d'actuar dels programadors de televisió, queda clar que aquest aspecte és tot un filó. Però tampoc no és eixe el motiu (exclusivament).

Fa uns anys, un cabronàs tarat ciutadà anglès va assassinar la seua núvia en un poble alacantí. El cos d'ella mai no va aparèixer. Fins aquí el cas és similar a l'actual. Però no senyors, aquest nou assassinat que esmente té un element, molt més macabre, afegit. L'assassí va reconèixer reiteradament (fins i tot en cartes que va enviar als diaris) que s'havia menjat la seua víctima, després de tallar-la en trossos.





Havien sentit vostès parlar d'això abans? Jo, fins hui, tampoc. 

Doncs, segons el criteri " + morb, + audiència", aquest assumpte hagués donat per omplir hores i hores de tele.


Tenim clar que ens ofereixen només merda una part de la realitat , però jo dubte quan em pregunte quin criteri fan servir per elegir quina merda part ens donen i quina ens n'amaguen.


Faran de mi un criminal.













P.D.Com comprovaran, mossegant-se la puta llengua amb educació es pot parlar de qualsevol cosa.

11 comentaris:

  1. Els mitjans de comunicació s'haurien de canviar el nom per mitjans de manipulació a favor dels seus interessos

    ResponElimina
  2. Supose que en el cas de Marta del Castillo el que tenen són ganes de fer un remake de Murder One.

    Ara, que si un dia apareix viva la Marta del Castillo, el terratrèmol mediàtic està assegurat.

    ResponElimina
  3. La capacitat de manipul·lació dels mitjans ha arribat ja a assolir cotes delirants. S'ha fixat vostè que els periodistes presenten el "hype" sobre la Grip A com una diatriba entre l'OMS i els especialistes contraris, quan els qui han inflat la notícia han estat ells perquè a l'estiu van curts de notícies i posar-ne cada dia els feia la feina més fàcil???

    Gran post, mossènyer Remitjó. Als seus peus.

    ResponElimina
  4. Ahh senyors!!!! el periodisme... el periodisme...
    Però algú sap ben bé que vol dir ser periodista? Perquè ara sembla que ser periodista vol dir llegir teletips i notes de premsa, i replicar-les literalment a la radio, a la tv, o a la premsa.

    Qualsevol professió amb un fort component corporativista, acaba sent, amb el pas del temps, una merienda de negros.

    ResponElimina
  5. També són ganes de posar-se a veure la TV.
    Mal gust que en diuen.

    ResponElimina
  6. Home, a aquestes alçades ja hauria de saber que la TV no serveix per informar sinó per distreure i el pitjor de tot és que ni tan sols pretén distreure la gent normal sinó als subnormals i TV3 ja fot temps que produeix vergonya aliena. Sembla que la programació la facin per votants d'Iniciativa lobotomitzats. Si fós per mi retransmetrien porntube 24h i pel 33 judicis on hi hagi pena de mort (subtitulats en català).

    ResponElimina
  7. Emeten la notícia que els interessa sobretot per a tapar-ne alguna altra. Si el cas que tu dius d'Alacant hagués coincidit amb alguna bestiesa que el que controla el grup no veu bé ens l'hagués fet sortir per pantalla. I és triat que 4 personatges acabin guiant els converses de tota lá gent.

    ResponElimina
  8. Jo cada cop que algun periodista em parla d'imparcialitat faig una nova osca a la culata del meu revòlver.

    ResponElimina
  9. Ottia puuuuuuuutaa quillo, kuanta penya ka venio!

    Perdonen vostès la meua reacció, però no estic acostumat a tenir tanta gent a ma casa.

    Ya les saco algo para picar...




    Sr.Txisky- El que jo propose al títol de l'apunt tampoc estaria malament, encara que afegint-li les paraules censurades, clar.

    Sr. Josep, són tan, tan pesats que fan Murder One, chu, fri, for i faif...


    Senyor Merdevalista, com ja anuncie, sobre el tema de les vacunes i la grip ens tocarà parlar un dia i dir-li fill de puta a més de 1 i més de 2


    Senyor Gerent, pitjor és quan aquell que es creu periodista ni llegeix el teletip i opta per inventar-se directament la seva història. passa sovint.

    Sr. Neandertal Total, vostè m'ha pillat bé. No sé que dir-li, te tota la raó del món. Tele, caca.

    Sr, Anònim, ja sé allò de "mal de muchos..." però si li val de alguna cosa, mire un dia Canal 9 i TV3 li semblarà la puta BBC

    Sr. Albert B. i R. té raó, si el caníbal hagués actuat a l'època del Gurtel, el tindríem a la tele a totes les passades.

    Sr. Llufa, nota mental, per al seu aniversari li regalaré un nou revòlver, el seu ha de tenir la culata feta mistos...

    ResponElimina
  10. I què ens ha dut de picar? Hi ha pernil? Perquè si no hi ha pernil...!

    ResponElimina
  11. Homeee i del bo, "que yo con el jamón no me la juego". (primera i darrera vegada que imite a Bertín Osborne)

    ResponElimina